Metsäkylpykurssilta energiaa syksyyn

Ahdistaako syksyn tulo? Odotatko jo kauhulla loka-marraskuisen pimeyden mukanaan tuomaa väsymystä ja ahdistusta?
Lysähdätkö sohvalle katsomaan telkkaria ja “lepäämään”, vaikka tiedät, että television katselu ei juurikaan auta sinua palautumaan työpäivän rasituksesta?

Ennen Metsäkylpyohjaajaopintoja syksyn tulo oli minullekin ahdistavaa aikaa. Ruskan väriloisto vielä antoi voimaa, mutta loka-marraskuun pimeys imi minusta kaiken energian ja sohva kutsui yhä useammin puoleensa. Enää loka-marraskuun pimeys ei ahdista, sillä olen oppinut Metsäkylvyn kautta näkemään sen kauneuden ja löytänyt palautumiskeinon, joka toimii säässä kuin säässä, vuodenajasta riippumatta. -Pirjo

Haluaisitko sinäkin oppia palautumiskeinon, joka toimii myös synkimmissä syksyn loskakeleissä, kun sinulla on energiaa vähiten?
Voit oppia käyttämään sitä omassa arjessasi silloin kun sinulle sopii ilman ajan, paikan tai ryhmän asettamia rajoituksia.
Tarvitset vain pienen palan luontoa; metsää, rantaa tai vaikka kaupungin puistoa.

Metsässä ja luonnossa liikkuminen on tutkitusti hyvä keino palautua työpäivän rasituksesta. Palautumista metsässä voi kuitenkin vielä tehostaa Metsäkylvyn avulla opettelemalla tietoisesti katselemaan, kuuntelemaan ja rauhoittumaan luonnon ja oman kehon äärelle.
Tätä taitoa opetan sinulle  Metsäkylpykurssilla.

“Metsässä liikkumisesta olen aina pitänyt ja siksi tuntui, että mitä lisää Metsäkylpy voi antaa. Oli kuitenkin positiivinen yllätys kokea metsä tietoisesti. Tuli tunne, että ennen olen kulkenut metsässä jalat ilmassa ja nyt olin läsnä ja jalat tukevasti maassa. Metsän havainnointi aistien avulla antaa metsästä vasta sen mielen ja kehon terveyttä lisäävän tunteen. Nyt metsän tuntee ja kokee eri tavalla. Ja pienikin metsä riittää.” -Metsäkylpyasiakas

Metsäkylvyssä olemme läsnä sekä itsellemme että luonnolle pysähtyen nauttimaan luonnon monimuotoisuudesta ja kauneudesta. Teemme erilaisia ohjattuja harjoitteita käyttäen apuna aistejamme; kuulemme, näemme, haistamme ja maistamme ja tunnemme luonnon ympärillämme. Luonnon ihmeiden keskellä keskitymme hengittämään ja kuuntelemaan myös omaa kehoamme. Metsäkylpy virkistää, rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä ja kehoa sekä antaa mahdollisuuden myös omaan kasvuun ja oman luontoyhteyden vahvistamiseen.

Metsäkylpykurssi syksyllä 2020:

to 10.9. Metsän terveysvaikutukset ja Metsäkylpy 1h (klo 18)

to 17.9. Metsäkylpy arjen voimavarana 1h (klo 18)

to 24.9. Energiaa syksyn väriloistosta 1h (klo 18)

to 1.10. Pimeästä metsästä voimaa kaamokseen 1h (klo 20)

la 10.10. Kurssin päätös-Metsäkylpy ja keskustelua kurssin annista eväitten tai nuotiomakkaran äärellä 2h klo 12-14

Kurssin kesto yhteensä 6h

HINTA NYT 95€
(KURSSIN ARVO 150€)

ILMOITTAUDU MUKAAN NYT! ALENNETTU HINTA VOIMASSA 8.9. SAAKKA TAI NIIN KAUAN KUIN PAIKKOJA RIITTÄÄ. Otan kurssille vain 6-10 henkilöä riippuen Keski-Suomen senhetkisestä Covid-19 tilanteesta. Osallistujien turvallisuus on minulle tärkeää, joten tarvittavista turvaväleistä huolehditaan myös metsässä.

Huom! Metsäkylpykurssi toteutetaan Säynätsalon ja Kinkovuoren alueen metsissä. Suluissa olevat ajat ovat alustavia aikoja. Tarkemmat ajat ja paikat sovitaan kurssille osallistujien kanssa.

Sopiiko Metsäkylpykurssi minulle?
 • Metsäkylpykurssi sopii ihan kaikille, joilla on halua oppia rauhoittamaan omaa kehoa ja mieltä luonnossa.
 • Voit olla kokenut luonnossa liikkuja tai vaikka ensikertalainen.
 • Pohjakuntovaatimusta ei ole, sillä Metsäkylvyssä emme patikoi, vaan rauhoitumme luonnon keskellä. Riittää että pystyt liikkumaan pienen pätkän vaihtelevassa maastossa.
 • Et tarvitse mitään erityisiä varusteita. Keliin sopivat kengät ja vaatetus riittää.
Metsäkylpykurssi sopii sinulle erityisesti, jos 
 • Haluat aikaa itsellesi, rauhoittumiselle ja palautumiselle.
 • Haluat oppia pysähtymään itsesi ja luonnon äärelle.
 • Kaipaat uusia työkaluja stressin lievittämiseen ja hallintaan.
 • Haluat oppia uusia uusia tapoja rauhoittaa kehoa ja mieltä.
 • Syksyn pimeys on sinulle haastavaa aikaa ja haluat löytää keinon ammentaa voimaa  ja energiaa kaamoksen pimeydestä.
 • Haluat löytää itsellesi uuden rentoutumis- ja palautumiskeinon, joka ei ole sidottu aikaan, paikkaan tai ryhmään, vaan jota voit soveltaa haluamallasi tavalla silloin, kun se tuntuu tarpeelliselta.
 • Haluat oppia tavan rauhoittaa mieltäsi ja palautua myös arjen keskellä vaikka kesken kiireisen työpäivän. 
 • Haluat löytää oman suhteesi luontoon tai syventää omaa luontosuhdettasi.
 • Haluat oppia näkemään ja kokemaan luonnon ihmeellisen rauhan ja kauneuden vuodenajasta tai vuorokaudenajasta riippumatta.
 • Haluat vahvistaa luontaista vastustuskykyäsi.
 • Haluat yksinkertaisesti voida paremmin ja vahvistaa henkistä hyvinvointiasi. 

“I would have never imagined that a short walk through the forest might prove as relaxing as the one we just made. I seem to live in a permanent stress, always in a hurry. This has been an amazing experience. An eye-opener.” -Metsäkylpyasiakas

 
Metsäkylpykurssin sisältö tarkemmin

10.9. Metsän terveysvaikutukset ja Metsäkylpy
Käymme läpi metsässä oleskelun terveysvaikutuksia ja Metsäkylvyn vaikutusta niihin ja teemme ohjatun n. 30 minuutin Metsäkylpyharjoituksen.

17.9. Metsäkylpy arjen voimavarana
Keskitymme erityisesti Metsäkylpyyn arjessa. Keskustelemme siitä, miten Metsäkylpy-hetkiä voi sisällyttää osaksi arkea ja työpäivää ja teemme useampia lyhyitä Metsäkylpy-harjoitteita lähellä asutusta ja työpaikkoja.

24.9. Energiaa syksyn väriloistosta
Tämä kerta sisältää jo hieman pidemmän ohjatun Metsäkylvyn, jossa keskitymme syksyn väriloistosta saatavaan energiaan. Mikäli ruska-aika ei Keski-Suomessa satu tähän kohtaan vaihdetaan tämän kerran paikkaa päikseen toisen aiheen kanssa. 

1.10. Pimeästä metsästä voimaa kaamokseen
Tämä kerta toteutaan illalla myöhemmin pimeän aikaan. Johdatan sinut turvallisesti minulle tutussa metsässä pimeän metsän kauneuden ja rauhan äärelle. Otsalamput tähän pimeän ajan kertaan jokaisella osallistujalle Mielen Hetken puolesta.

10.10. Kurssin päätös-Metsäkylpy ja keskustelua kurssin annista eväitten tai nuotiomakkaran äärellä
Viimeisellä kerralla teemme kurssin Päätösmetsäkylvyn ja varaamme aikaa kysymyksille ja keskustelulle kurssin annista eväiden tai nuotiomakkaran äärellä.

Kiinnostaako kurssi, mutta et halua sitoutua jokaviikkoiseentapaamiseen?
Saman sisällön saat myös kolmen kerran Workshop-sarjasta, joka koostuu kolmesta 2h tapaamisesta muutaman viikon välein.
Halutessasi voit ilmoittautua mukaan myös yksittäiseen Workshoppiin.

Syksyn Metsäkylpy-Workshopit

WORKHOP 1:
la 5.9. Metsän terveysvaikutukset ja Metsäkylpy arjen voimavarana 2h klo 12.00-14.00

WORKSHOP 2:
la 3.10. Syksyn väreistä voimaa arkeen. Metsäkylpyretki syksyiseen luontoon eväiden kanssa. 2h klo 12.00-14.00

WORKSHOP 3:
ti 20.10. Pimeästä metsästä voimaa kaamokseen 2h klo 19.00-21.00

Workshoppien kesto yhteensä 6h

HINTA KAIKKI KOLME WORKSHOPPIA YHTEENSÄ 99
YKSITTÄIN 39€/WORKSHOP

Mitä saan itselleni Metsäkylpykurssilta tai Workshopeista
 • Ensinnäkin saat Metsäkylpykussilla ja Workshopeissa arvokasta aikaa itsellesi, rauhoittumiselle ja palautumiselle.
 • Opit pysähtymään itsesi ja luonnon äärelle.
 • Opit uusia työkaluja stressin lievittämiseen ja hallintaan ja kehon ja mielen rauhoittamiseen.
 • Löydät uuden näkökulman syksyn pimeyteen ja opit keinon ammentaa voimaa ja energiaa kaamoksesta ja pimeydestä.
 • Opit itsellesi uuden rentoutumis- ja palautumiskeinon, joka ei ole sidottu aikaan, paikkaan tai ryhmään, vaan jota voit soveltaa haluamallasi tavalla silloin, kun se tuntuu tarpeelliselta.
 • Opit rauhoittaa mieltäsi ja palautumaan myös arjen keskellä ja työpäivän lomassa. 
 • Syvennät omaa luontosuhdettasi tai löydät sen jopa kokonaan uudestaan.
 • Opit näkemään ja kokemaan luonnon ja metsän kauneuden ja rauhan aivan uudella tavalla vuorokauden tai vuodenajasta riippumatta.
 • Opit vahvistamaan luontaista vastustuskykyäsi.
 • Opit vahvistamaan henkistä hyvinvointiasi.

“Sain kokea matkan omaan sisäiseen rauhaan Pirjon asiantuntevan ja lämpimän ohjeistuksen kautta. Uskon, että en ole koskaan saanut tällaista suhdetta luontoon. Tämä Metsäkylpy avasi silmäni luonnon kauneudelle ja monimuotoisuudelle. Sain kokea olevani yhtä luonnon kanssa. Voimaannuin, pitkän työpäivän kokemukset kehossa ja mielessä muuttui rauhaksi, kauneudeksi ja voimaksi.”  -Metsäkylpyasiakas

 
Tervetuloa mukaan uppoutumaan Metsäkylvyn ihanaan maailmaan!

Metsäkylpykurssilla ja -Workshopeissa sinua ohjaan minä, Pirjo Luomala. Olen Keski-Suomen ensimmäinen virallinen Metsäkylpyohjaaja® ja itse aivan hurahtanut Metsäkylpyjen maailmaan. Metsäkylpyohjaajan opinnot avasivatkin silmäni aivan uudella tavalla luonnolle ja sen tasapainottavalle ja palauttavalle voimalle.
Minulle lähellä sydäntä tätä työtä tehdessäni ovat asiakkaiden stressioireiden lievittäminen ja henkisen hyvinvoinnin tukeminen Metsäkylpyjen ja muiden Mielen Hetken palvelujen kautta.
Metsäkylvyissä erityisrakkaus minulla on pimeän ajan Metsäkylpyihin, sillä olen itse saanut niistä niin paljon voimaa kaamoksen aikaan. Pimeä metsä on minulle nykyään erityisen rauhoittava ja voimaannuttava paikka.

Metsäkylpyyn kannattaa pukeutua aina hieman normaalia ulkoilua lämpimämmin, sillä Metsäkylvyssä emme liiku paljoa, vaan keskitymme rauhoittumaan ja aistimaan luontoa erilaisten harjoitusten kautta. Saatamme myös istua tai maata maassa ohuen patjan päällä. Patjat on varattu järjestäjän puolesta, mutta omankin istuinalustan voi halutessaan ottaa mukaan. Mielen Hetkellä on myös pimeän ajan Metsäkylpyyn tarvittavat otsalamput kaikille osallistujille.

Metsäkylpyyn osallistujia ei ole vakuutettu erikseen Mielen Hetken puolesta. Mikäli koet tarvitsevasi vakuutusta, huolehdithan, että vapaa-ajan- tai tapaturmavakuutuksesi on voimassa. Liikumme turvallisessa maastossa ja ammattitaitoinen ohjaaja huolehtii sinusta, mutta osallistut harjoituksiin omalla vastuullasi.

ILMOITTAUDU MUKAAN NYT! ALENNETTU HINTA  95€ (kurssin arvo 150€) VOIMASSA 8.9. SAAKKA TAI NIIN KAUAN KUIN PAIKKOJA RIITTÄÄ. Otan kurssille vain 6-10 henkilöä riippuen Keski-Suomen senhetkisestä Covid-19 tilanteesta. Osallistujien turvallisuus on minulle tärkeää, joten tarvittavista turvaväleistä huolehditaan myös metsässä.