Syksyn työpajoista jäljellä enää Voimaa kaamokseen- Metsäkylpyt, joista seuraavat to 11.11. Laajavuoressa. Katso tarkemmat tiedot työpajoista alta. 

Haluaisitko sinäkin oppia palautumiskeinon, joka toimii myös synkimmissä syksyn loskakeleissä, kun sinulla on energiaa vähiten?
Voit oppia käyttämään Metsäkylpy-menetelmää palautumiseen omassa arjessasi silloin, kun sinulle sopii ilman ajan, paikan tai ryhmän asettamia rajoituksia.Tarvitset vain pienen palan luontoa; metsää, rantaa tai vaikka kaupungin puistoa.

Ennen Metsäkylpyohjaajaopintoja syksyn tulo oli minulle ahdistavaa aikaa. Ruskan väriloisto vielä antoi voimaa, mutta loka-marraskuun pimeys imi minusta kaiken energian ja sohva kutsui yhä useammin puoleensa. Enää loka-marraskuun pimeys ei ahdista, sillä olen oppinut Metsäkylvyn kautta näkemään sen kauneuden ja löytänyt palautumiskeinon, joka toimii säässä kuin säässä, vuodenajasta riippumatta. -Pirjo, Metsäkylpyohjaaja®

 

Metsässä ja luonnossa liikkuminen on tutkitusti hyvä keino palautua työpäivän rasituksesta. Palautumista metsässä voi kuitenkin vielä tehostaa Metsäkylvyn avulla opettelemalla tietoisesti katselemaan, kuuntelemaan ja rauhoittumaan luonnon ja oman kehon äärelle.
Tätä taitoa opetan sinulle  Metsäkylpykurssilla ja -työpajoissa.

“Metsässä liikkumisesta olen aina pitänyt ja siksi tuntui, että mitä lisää Metsäkylpy voi antaa. Oli kuitenkin positiivinen yllätys kokea metsä tietoisesti. Tuli tunne, että ennen olen kulkenut metsässä jalat ilmassa ja nyt olin läsnä ja jalat tukevasti maassa. Metsän havainnointi aistien avulla antaa metsästä vasta sen mielen ja kehon terveyttä lisäävän tunteen. Nyt metsän tuntee ja kokee eri tavalla. Ja pienikin metsä riittää.” -Metsäkylpyasiakas

Metsäkylvyssä olemme läsnä sekä itsellemme että luonnolle pysähtyen nauttimaan luonnon monimuotoisuudesta ja kauneudesta. Teemme erilaisia ohjattuja harjoitteita käyttäen apuna aistejamme; kuulemme, näemme, haistamme ja maistamme ja tunnemme luonnon ympärillämme. Luonnon ihmeiden keskellä keskitymme hengittämään ja kuuntelemaan myös omaa kehoamme. Metsäkylpy virkistää, rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä ja kehoa sekä antaa mahdollisuuden myös omaan kasvuun ja oman luontoyhteyden vahvistamiseen.

Metsäkylpykurssi syksyllä 2021:

ke 15.9. klo 19 -20 Metsän terveysvaikutukset ja Metsäkylpy 1h (Laajavuori)

ti 21.9. klo 19 – 20 Energiaa syksyn väriloistosta 1h (Laajavuori)

ti 28.9. klo 19 -20 Metsäkylpy arjen voimavarana 1h (Keskusta puisto)

ti 5.10. klo 19 – 20 Pimeästä metsästä voimaa kaamokseen 1h (Laajavuori)

ti 12.10. klo 17.30 -19.30 Kurssin päätös-Metsäkylpy ja keskustelua kurssin annista eväitten tai nuotiomakkaran äärellä 2h (Erikseen sovittu paikka)

Kurssin kesto yhteensä 6h

HINTA 129€

ILMOITTAUDU MUKAAN NYT VIIMEISTÄÄN 10.9.2021. HUOM! PAIKKOJA ON RAJOITETUSTI. Otan kurssille vain 5-8 henkilöä riippuen Keski-Suomen senhetkisestä Covid-19 tilanteesta. Osallistujien turvallisuus on minulle tärkeää, joten tarvittavista turvaväleistä huolehditaan myös metsässä.

Syksyn Metsäkylpy-työpajat

LUONTO ARJEN VOIMAVARANA -TYÖPAJA 2H:
ke 29.9. klo 17.30-19.30 Tourujoki ja kaupungin puistot, max 10 hlö 29€
Työpajassa tutustumme Metsäkylpy-menetelmään arjen voimavarana ja työkaluna palautumiseen keskellä kaupunkiympäristöä. Teemme Metsäkylpyharjoitteita, joita voit tehdä missä tahansa puistossa tai pienessä metsikössä tai jopa omassa kotipihassasi ja saat vinkkejä siihen, miten ujutat harjoitteita omaan arkeesi sekä vapaa-ajalle että esim. työmatkalle tai keskelle työpäivää pieninä hengähdyshetkinä.

VOIMAA METSÄSTÄ -TYÖPAJA 2H:
la 16.10. klo 12.00-14.00 Laajavuori, max. 10 hlö 29€
TYöpajassa tutustumme metsän ja Metsäkylvyn terveysvaikutuksiin sekä Metsäkylpy-menetelmään metsän siimeksessä. Saat työpajasta mukaasi myös joitakin käytännön vinkkejä hyvinvointisi ja palautumisesi tukemiseen omassa arjessasi.

PIMEÄSTÄ METSÄSTÄ VOIMAA KAAMOKSEEN  -TYÖPAJA 1,5h:
to 11.11.  klo 18.00-19.30 ja 19.30-21.00 Laajavuori max. 5hlö/ryhmä 39€
Työpajassa tutustumme pimeään metsään turvallisesti pienryhmässä otsalampun valossa. Saat työpajasta mukaasi vinkkejä myös kaamoksen pimeyden nujertamiseen omassa arjessasi. Huom! Otsalamput työpajan ajaksi osallistujille Mielen Hetken puolesta. Tapaaminen kylpylähotelli Scandic Laajavuoren pääovien edessä. 

ILMOITTAUDU TYÖPAJOIHIN VIIMEISTÄÄN 6 TUNTIA ENNEN TYÖPAJAN. HUOM! Paikkoja on rajoitetusti ja työpajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkemmat ohjeet työpajaan osallistumisesta saat sähköpostiin imoittautumisen jälkeen.

Sopiiko Metsäkylpykurssi tai -työpaja minulle?
 • Metsäkylpykurssi ja työpajat sopivat ihan kaikille, joilla on halua oppia rauhoittamaan omaa kehoa ja mieltä luonnossa.
 • Voit olla kokenut luonnossa liikkuja tai vaikka ensikertalainen.
 • Pohjakuntovaatimusta ei ole, sillä Metsäkylvyssä emme patikoi, vaan rauhoitumme luonnon keskellä. Riittää että pystyt liikkumaan pienen pätkän vaihtelevassa maastossa.
 • Et tarvitse mitään erityisiä varusteita. Keliin sopivat kengät ja vaatetus riittää.
Metsäkylpykurssi ja työpajat sopivat sinulle erityisesti, jos 
 • Haluat aikaa itsellesi, rauhoittumiselle ja palautumiselle.
 • Haluat oppia pysähtymään itsesi ja luonnon äärelle.
 • Kaipaat uusia työkaluja stressin lievittämiseen ja hallintaan.
 • Haluat oppia uusia uusia tapoja rauhoittaa kehoa ja mieltä.
 • Syksyn pimeys on sinulle haastavaa aikaa ja haluat löytää keinon ammentaa voimaa  ja energiaa kaamoksen pimeydestä.
 • Haluat löytää itsellesi uuden rentoutumis- ja palautumiskeinon, joka ei ole sidottu aikaan, paikkaan tai ryhmään, vaan jota voit soveltaa haluamallasi tavalla silloin, kun se tuntuu tarpeelliselta.
 • Haluat oppia tavan rauhoittaa mieltäsi ja palautua myös arjen keskellä vaikka kesken kiireisen työpäivän. 
 • Haluat löytää oman suhteesi luontoon tai syventää omaa luontosuhdettasi.
 • Haluat oppia näkemään ja kokemaan luonnon ihmeellisen rauhan ja kauneuden vuodenajasta tai vuorokaudenajasta riippumatta.
 • Haluat vahvistaa luontaista vastustuskykyäsi.
 • Haluat yksinkertaisesti voida paremmin ja vahvistaa henkistä hyvinvointiasi. 

“I would have never imagined that a short walk through the forest might prove as relaxing as the one we just made. I seem to live in a permanent stress, always in a hurry. This has been an amazing experience. An eye-opener.” -Metsäkylpyasiakas


 
Metsäkylpykurssin sisältö tarkemmin

14.9. Metsän terveysvaikutukset ja Metsäkylpy
Käymme läpi metsässä oleskelun terveysvaikutuksia ja Metsäkylvyn vaikutusta niihin ja teemme ohjatun n. 30 minuutin Metsäkylpyharjoituksen.

21.9. Energiaa syksyn väriloistosta
Tämä kerta sisältää jo hieman pidemmän ohjatun Metsäkylvyn, jossa keskitymme syksyn väriloistosta saatavaan energiaan. Mikäli ruska-aika ei Keski-Suomessa satu tähän kohtaan vaihdetaan tämän kerran paikkaa päikseen toisen aiheen kanssa. 

28.9. Metsäkylpy arjen voimavarana
Keskitymme erityisesti Metsäkylpyyn arjessa. Keskustelemme siitä, miten Metsäkylpy-hetkiä voi sisällyttää osaksi arkea ja työpäivää ja teemme useampia lyhyitä Metsäkylpy-harjoitteita lähellä asutusta ja työpaikkoja.

5.10. Pimeästä metsästä voimaa kaamokseen
Tämä kerta toteutaan illalla myöhemmin pimeän aikaan. Johdatan sinut turvallisesti minulle tutussa metsässä pimeän metsän kauneuden ja rauhan äärelle.

10.10. Kurssin päätös-Metsäkylpy ja keskustelua kurssin annista eväitten tai nuotiomakkaran äärellä
Viimeisellä kerralla teemme kurssin Päätösmetsäkylvyn ja varaamme aikaa kysymyksille ja keskustelulle kurssin annista eväiden tai nuotiomakkaran äärellä.

Mitä saan itselleni Metsäkylpykurssilta tai -työpajoista
 • Ensinnäkin saat Metsäkylpykussilla ja -työpajasta arvokasta aikaa itsellesi, rauhoittumiselle ja palautumiselle.
 • Opit pysähtymään itsesi ja luonnon äärelle.
 • Opit uusia työkaluja stressin lievittämiseen ja hallintaan ja kehon ja mielen rauhoittamiseen.
 • Löydät uuden näkökulman syksyn pimeyteen ja opit keinon ammentaa voimaa ja energiaa kaamoksesta ja pimeydestä.
 • Opit itsellesi uuden rentoutumis- ja palautumiskeinon, joka ei ole sidottu aikaan, paikkaan tai ryhmään, vaan jota voit soveltaa haluamallasi tavalla silloin, kun se tuntuu tarpeelliselta.
 • Opit rauhoittaa mieltäsi ja palautumaan myös arjen keskellä ja työpäivän lomassa. 
 • Syvennät omaa luontosuhdettasi tai löydät sen jopa kokonaan uudestaan.
 • Opit näkemään ja kokemaan luonnon ja metsän kauneuden ja rauhan aivan uudella tavalla vuorokauden tai vuodenajasta riippumatta.
 • Opit vahvistamaan luontaista vastustuskykyäsi.
 • Opit vahvistamaan henkistä hyvinvointiasi.

“Sain kokea matkan omaan sisäiseen rauhaan Pirjon asiantuntevan ja lämpimän ohjeistuksen kautta. Uskon, että en ole koskaan saanut tällaista suhdetta luontoon. Tämä Metsäkylpy avasi silmäni luonnon kauneudelle ja monimuotoisuudelle. Sain kokea olevani yhtä luonnon kanssa. Voimaannuin, pitkän työpäivän kokemukset kehossa ja mielessä muuttui rauhaksi, kauneudeksi ja voimaksi.”  -Metsäkylpyasiakas

 
Tervetuloa mukaan uppoutumaan Metsäkylvyn ihanaan maailmaan!

Metsäkylpykurssilla ja -työpajoissa sinua ohjaan minä, Pirjo Luomala. Olen Keski-Suomen ensimmäinen virallinen Metsäkylpyohjaaja® ja itse aivan hurahtanut Metsäkylpyjen maailmaan. Metsäkylpyohjaajan opinnot avasivatkin silmäni aivan uudella tavalla luonnolle ja sen tasapainottavalle ja palauttavalle voimalle.
Minulle lähellä sydäntä tätä työtä tehdessäni ovat asiakkaiden stressioireiden lievittäminen ja henkisen hyvinvoinnin tukeminen Metsäkylpyjen ja muiden Mielen Hetken palvelujen kautta.
Metsäkylvyissä erityisrakkaus minulla on pimeän ajan Metsäkylpyihin, sillä olen itse saanut niistä niin paljon voimaa kaamoksen aikaan. Pimeä metsä on minulle nykyään erityisen rauhoittava ja voimaannuttava paikka.

Metsäkylpyyn kannattaa pukeutua aina hieman normaalia ulkoilua lämpimämmin, sillä Metsäkylvyssä emme liiku paljoa, vaan keskitymme rauhoittumaan ja aistimaan luontoa erilaisten harjoitusten kautta. Saatamme myös istua tai maata maassa ohuen patjan päällä. Patjat on varattu järjestäjän puolesta, mutta omankin istuinalustan voi halutessaan ottaa mukaan. Mielen Hetkellä on myös pimeän ajan Metsäkylpyyn tarvittavat otsalamput kaikille osallistujille.

Metsäkylpyyn osallistujia ei ole vakuutettu erikseen Mielen Hetken puolesta. Mikäli koet tarvitsevasi vakuutusta, huolehdithan, että vapaa-ajan- tai tapaturmavakuutuksesi on voimassa. Liikumme turvallisessa maastossa ja ammattitaitoinen ohjaaja huolehtii sinusta, mutta osallistut harjoituksiin omalla vastuullasi.

ILMOITTAUDU MUKAAN NYT! Kaikki Mielen Hetken kurssit ja työpajat toteutetaan pienryhminä Keski-Suomen senhetkinen Covid-19 tilanne huomioiden. Osallistujien turvallisuus on minulle tärkeää, joten tarvittavista turvaväleistä huolehditaan myös metsässä.