Lempeää läsnäoloa luonnossa -mökkiretriitti

Lempeää läsnäoloa luonnossa -mökkiretriitti järjestetään Petäjävedellä (n. 35km Jyväskylästä) ihanan luonnon keskellä Jämsänveden rannalla. Majoitumme Toppalan lomamökkien tilavassa (122 m²) ja tasokkaassa talviasuttavassa Mäntyniemi-mökissä. Mökkiä ympäröi ihana rauhallinen luonto, sillä Toppalan mökit sijaitsee omassa niemessään metsän ympäröimänä. Lisätietoa mökistä ja sen varustelusta voit käydä lukemassa https://www.toppalanmokit.fi/toppalan-majoitus 

Retriitillä sinua ohjaa KM, LO, EO, Mindfulness- ja Metsäkylpyohjaaja®, Brain Relief® -hoitaja ja -kouluttaja Pirjo Luomala

Retriittiin kuuluu retriitin ohjelma, joka koostuu lempeistä läsnäolo- (Mindfulness) ja Metsäkylpyharjoitteista, Tentsile-teltan käyttö vapaasti lauantaipäivän aikana läheisessä metsässä, majoitus ja ruokailut: la ja su lounas paikalliselta ja ekologiselta Hakamaan lammastilalta, la päivällistä grillaamme metsäkylvyn yhteydessä metsässä ja aamu- ja iltapalat valmistamme mökissä yhdessä valmiista aineksista)

Yöpyminen kahden hengen huoneissa mökissä omilla liinavaatteilla (Toppalan lomamökeiltä voi myös vuokrata liinavaatteet hintaan 10€)

Lisähintaan on myös mahdollista yöpyä Tentsile-teltassa 30€/hlö kaksi yöpyjää tai 60€ yksin per yö. Telttaan mahtuu kaksi yöpyjää kerrallaan, joten valitettavasti kaikki eivät pääse yöpymään teltassa. Joten jos haluat tämän elämyksen, varaa paikkasi heti ilmoittautumisen yhteydessä. 

HUOM! Retriitti on pieni kuuden hengen retriitti, joten varaathan paikkasi ajoissa. 

Retriitin ohjelma

Retriitin ohjalma koostuu ohjatuista lempeistä Läsnäolo- (Mindfulness) ja Metsäkylpyharjoitteista. Harjoitteisiin tuon mukaan lempeitä teemoja itsensä rakastamisesta, irti päästämisestä, riittämisestä, itsemyötätunnosta, kiitollisuudesta ja hyvän näkemisestä sekä myös lempeää kosketusta Brain Reliefin Auvo-otteista.

HUOM! Retriitillä on aikataulutettu ohjelma, mutta tällä retriitillä emme juokse kello kourassa ohjelmasta toiseen. Tämän vuoksi aikaa on varattu itsensä kuunteluun, kiireettömään siirtymiseen ja oleskeluun luonnossa sekä lauantaina Tentsile-teltan vapaaseen käyttöön. Aikataulut joustavat myös tarpeen mukaan.

Pe 
17.00-19.30 Liukuva saapuminen ja majoittuminen mökille ja mökin ympäristöön tutustumista.
19.30 Retriitin aloitus ja lempeä laskeutuminen retriittiin luontomeditaation kautta  mökin takapihalla
20.15 – 21.00 Yhteinen iltapala (yhdessä tehden)
21.00 – 22.00 Mahdollisuus saunoa ja uida
n. klo 22.00 Laskeutuminen iltaan ja yöhön Lempeän läsnäoloharjoitteen kautta

La 
Aamuheräily omaan tahtiin
9.00 Lempeä ohjattu laskeutumishetki uuteen päivään  mahdollisuuksien mukaan ulkona
9.30 – 10.30 Yhteinen aamupala
11.00 – 12.00 Lempeä läsnäolo/metsäkylpyharjoitus rannassa
12.00 – 13.00 Omaa aikaa rauhoittumiselle ja oman kehon kuuntelulle (Tentsile-teltta käytössä)
13.00 Hakamaan lammastilan keittoluonas mökissä tai mökin terassilla sään mukaan
14.30 – 16.00 Lempeä Metsäkylpy mökin lähimetsässä
16.00 – 17.30 Grillailua metsän kelogrillikatoksessa järvimaisemissa (tentsile-teltta käytössä)
17.30 – 20.00 Vapaata oleskelua ja rauhoittumista oman itsensä äärelle (Tentsile-teltta käytössä), mahdollisuus myös saunoa ja uida
20.00 – 21.00 Yhteinen iltapala
n. klo 21.30 Lempeä läsnäolo harjoite yhdistettynä lempeään kosketukseen

Su
Aamuheräily omaan tahtiin
9.00 Lempeä pysähtymisharjoitus tähän aamuun
9.30 – 10.30 Yhteinen aamupala
11.00 – 12.30 Lempeä Metsäkylpy läheisessä metsässä
13.00 Hakamaan lammastilan keittolounas mökissä tai mökin terassilla sään mukaan
14.00 – 15.00 Viikonlopun lopetus Lempeään läsnäoloharjoitteeseen mökin pihapiirissä

Retriitin hinta

Retriitin hinta tarkentuu myöhemmin.

Lisämaksusta mahdollisuus vuokrata liinavaatteet 10€ ja mahdollisuus yöpyä Tentsile-teltassa 30€/hlö kaksi yöpyjää tai 60€ yksin per yö.

Ilmoittautuminen retriitille

Voit jo ilmoittaa alustavan kiinnostuksesi retriitille osallistumiseen pirjo@mielenhetki.fi. Alustava ilmoittautuminen ei ole vielä sitova.
Huomioithan, että otan retriitille vain 6 henkilöä, joten varaathan paikkasi ajoissa!
Mikäli retriitti on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Varausmaksu 50€ maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja retriitti kokonaisuudessaan tulee olla maksettuna viikkoa ennen retriitin alkua. Varausmaksu palautetaan vain, jos retriitti perutaan järjestäjän toimesta tai osallistujalla on terveydellinen syy (lääkärintodistus) olla osallistumatta retriitille. Retriittipaikkansa voi tarvittaessa myydä eteenpäin. 

Retriitin järjestäjä pidättää itsellään oikeuden perua retriitin, mikäli retriitin minimimäärä 4 henkilöä ei täyty.

Varustautuminen retriitille

Varustaudu retriitille mukavilla säähän sopivilla vaatteilla ja ota oma joogamatto ja viltti (sisällä tapahtuvia harjoitteita varten) mukaan. Olemme paljon ulkona ja ulkona tapahtuviin läsnäolo- ja metsäkylpyharjoitteisiin on hyvä pukeutua normaalia ulkoilua lämpimämmin tai ottaa mukaan lisävaatetta. Makuualustat ulkona tapahtuviin harjoitteisiin on järjestäjän puolesta. Varustaudu myös metsämaastoon sopivilla ulkoilukengillä ja sateenkestävällä vaatetuksella.

Jos haluat uida ja saunoa, ota mukaan uimapuku ja oma pyyhe ja yöpymistä varten omat liinavaatteet. Liinavaatteet voi myös vuokrata Toppalan lomamökeiltä. Omia eväitä voi myös halutessaan tuoda mökin jääkaappiin, mutta ne kannattaa merkitä nimilapuin. (Kaikki ruokailuihin tarvittavat ainekset on hankittu järjestäjän puolesta, joten omia eväitä ei tarvitse)

Retriittiin osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta, joten jos koet tarvitsevasi vakuutusta retriitin ajalle, huolehdithan ,että sinulla on oma vapaa-ajan/tapaturmavakuutus voimassa.

Ajo-ohjeet

Toppalan lomamökit sijaitsee n. 35km Jyväskylästä Keuruun suuntaan. Petäjäveden taajaman kohdalta liikenneympyrästä käännytään vasemmalle. Osoite Toppalantie 130. Katso kartta https://www.toppalanmokit.fi/

Mikäli sinulla ei ole omaa autoa Petäjävedelle pääset myös bussilla Jyväskylästä ja voin hakea sinut Petäjäveden asemalta. Takaisin Jyväskylään sunnuntaina pääset myös minun kyydissäni. 

Jäikö jokin asia mietityttämään? Soita ja kysy 050-4137080/Pirjo