Mindfulness-taitojen avulla eroon stressitaipumuksesta

Mikä on totta tässä hetkessä? Mielemme toimii usein niin, että meidän on vaikea elää tässä hetkessä, siinä, mikä tällä hetkellä on tapahtumassa. Sen sijaan murehdimme menneitä tai huolehdimme tulevaisuudesta ja lisäämme tähän hetkeen omien ajatustemme kautta asioita, jotka eivät oikeastaan ole totta. Tämä kuormittaa mieltämme, sillä emme voi vaikuttaa menneeseen, emmekä voi elää tulevaisuudessa.

Stressaannutko helposti?  Oletko huolehtijatyyppiä?  Niin minäkin olin.

Olen itse ollut koko elämäni huolehtija ja herkkä stressaantumaan. Olen tehnyt Mindfulness-harjoituksia jo vuosia, mutta vasta tarkempi tutustuminen Mindfulness-ajatteluun ohjaajaopintojen myötä muutti oman ajattelutapani ja suhtautumiseni elämään ja sillä muutoksen tiellä olen edelleen.

Mindfulness-harjoittelu auttaa stressin hallintaan

Mindfulness-meditaatiot ovat kehon ja mielen harjoituksia, joissa olennaista on tietoinen läsnäolo tässä hetkessä. Säännölliset Mindfulness-harjoitukset vähentävät stressiin reagoimista ja nopeuttavat stressistä palautumista. Lisäksi niiden on todettu parantavan keho-mieli -yhteyttä ja lisäävän positiivisia tunnekokemuksia sekä parantavan mm. oppimista, keskittymistä, luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä.

HUOM! Yritystoimintani on loppunut toistaiseksi enkä tällä hetkellä tee ohjauksia.

 Yksilöohjauksen hintaan kuuluu nauhoite ohjauksessa käytetystä harjoitteesta kotona hyödynnettäväksi.

Yksilöohjauksen lisäksi teen myös ryhmäohjauksia tilauksesta asiakkaan tiloissa. Tiedustelut ryhmävarauksista sähköpostiin pirjo@mielenhetki.fi. Omat joogamatot ja mahdolliset viltit mukaan.

Mindfulness-ajattelu voi muuttaa tapaasi ajatella ja suhtautua elämään

Mindfulness on muutakin kuin Mindfulness-meditaatiota. Tietoinen läsnäolo auttaa meitä saaman yhteyden omaan itseemme, lisää itsetuntemusta, hyväntahtoisuutta ja myötätuntoa itseä kohtaan. Sen avulla opimme tarkastelemaan omia ajattelu- ja toimintamallejamme etäämmältä ja näkemään asiat selkeämmin, jolloin voimme valita sitä, mikä meitä vahvistaa ja karttaa sitä, mikä kuluttaa meidät loppuun.

Haluatko saada enemmän irti Mindfulness-ajattelusta?

Lue lisää yksilöllisestä Hyvinvointivalmennuksesta.

Tulossa myös Workshoppeja ja kursseja Stressinsäätelystä ja -hallinnasta Mindfulness-harjoittelun ja -ajattelun avulla. Seuraa etusivun Ajankohtaista palstaa.

Mindfulness-ohjaus tai Workshop sopii hyvin myös erilaisiin hyvinvointitapahtumiin tai työhyvinvointipäiviin. Ohjauksen yhteyteen voidaan myös liittää hyvinvointiaiheinen luento esim. pitkäkestoisen stressin vaikutuksista mieleen ja kehoon tai oman hyvinvoinnin tukemisesta arjessa läsnäoloharjoitteiden avulla.