Metsäkylpy rauhoittaa kehon ja mielen

Metsäkylpy rauhoittaa tehokkaasti kehon ja mielen. Moni meistä liikkuu metsässä vapaa-ajalla paljonkin marjastaen, metsästäen tai ulkoillen, kun taas joillekin metsä on vieras elementti ja sinne yksin meneminen voi olla jopa pelottavaa. Harva meistä kuitenkaan osaa tai muistaa pysähtyä luonnon äärelle ihmettelemään ja rauhoittumaan.

“Metsässä liikkumisesta olen aina pitänyt ja siksi tuntui, että mitä lisää metsäkylpy voi antaa. Oli kuitenkin positiivinen yllätys kokea metsä tietoisesti. Tuli tunne, että ennen olen kulkenut metsässä jalat ilmassa ja nyt olin läsnä ja jalat tulevasti maassa. Metsän havainnointi aistien avulla antaa metsästä vasta sen mielen ja kehon terveyttä lisäävän tunteen. Nyt metsän tuntee ja kokee eri tavalla. Ja pienikin metsä riittää. -Metsäkylpyasiakas

Olen itse kulkenut metsässä koirieni kanssa vuosia ja metsä on ollut minulle aina luonnollinen ja tärkeä elementti. Kuitenkin vasta Metsäkylpyohjaaja®-opintojen myötä olen oikeasti oppinut pysähtymään ja rauhoittumaan luonnon äärelle, näkemään, kuulemaan ja aistimaan luonnon aivan uudella tavalla. Metsästä onkin tullut minulle entistä merkityksellisempi paikka rauhoittaa kehoa ja mieltä. Tämän taidon haluan kurssieni kautta opettaa myös sinulle palvelemaan sinun hyvinvointiasi arjessasi.  Lue lisää uudesta Metsäkylpy -alkeet -kurssista.

Metsässä oleskelulla on paljon positiivisia terveysvaikutuksia

Metsässä oleskelulla on paljon positiivisia vaikutuksia sekä psyykkiselle että fyysiselle hyvinvoinnillemme. Tutkimusten mukaan jo 10-20 minuuttia luonnossa kohottaa mielialaamme, laskee stressitasoamme, verenpainettamme ja hengitystiheyttämme sekä vähentää negatiivisia tuntemuksia, kuten ahdistuneisuutta, masennusta ja aggressiota. Pidemmän luonnossa oleskelun on tutkittu vaikuttavan myös kehomme kykyyn puolustautua sairauksia vastaan. Metsässä oleskelu parantaa tarkkavaisuuttamme ja antaa meille myönteistä energiaa ja elinvoimaisuutta.

Metsäkylpy tehostaa metsän positiivisia vaikutuksia hyvinvointiisi

Metsäkylvyssä olemme läsnä sekä itsellemme että luonnolle pysähtyen nauttimaan luonnon monimuotoisuudesta ja kauneudesta. Teemme erilaisia ohjattuja harjoitteita käyttäen apuna aistejamme; kuulemme, näemme, haistamme ja maistamme ja tunnemme luonnon ympärillämme. Luonnon ihmeiden keskellä keskitymme hengittämään ja kuuntelemaan myös omaa kehoamme. Metsäkylpy virkistää, rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä ja kehoa sekä antaa mahdollisuuden myös omaan kasvuun ja oman luontoyhteyden vahvistamiseen.

Sain kokea matkan omaan sisäiseen rauhaan Pirjon asiantuntevan ja lämpimän ohjeistuksen kautta. Uskon, että en ole koskaan saanut tälläista suhdetta luontoon. Tämä metsäkylpy avasi silmäni luonnon kauneudelle ja monimuotoisuudelle. Sain kokea olevani yhtä luonnon kanssa. Voimaannuin, pitkän työpäivän kokemukset kehossa ja mielessä muuttui rauhaksi, kauneudeksi ja voimaksi.  -Metsäkylpyasiakas

HUOM! Yritystoimintani on loppunut toistaiseksi

Varaa Metsäkylpy itsellesi tai ryhmällesi

Metsäkylpy voidaan toteuttaa yksilö- tai ryhmäohjauksena ympäri vuoden. Metsä tarjoaa eri vuodenaikoina ja sääolosuhteissa aina erilaisen mutta kiehtovan ympäristön rauhoittumiselle. Itse olen lumoutunut erityisesti pimeän ajan Metsäkylvyistä otsalampun valossa. Pakkasraja Metsäkylvylle on 10℃. Kovalla pakkasella tai rankkasateella Metsäkylpy voidaan siirtää myös sisätiloihin. 

Metsäkylvyn yhteyteen voidaan liittää myös eväshetki luonnossa tai hyvinvointiaiheinen luento esim. metsän terveysvaikutuksista, pitkäkestoisen stressin vaikutuksista mieleen ja kehoon tai oman hyvinvoinnin tukemisesta arjessa erilaisten Metsäkylpy- ja läsnäoloharjoitteiden avulla. Metsäkylpy sopiikin hyvin myös erilaisiin hyvinvointitapahtumiin tai työhyvinvointipäiviin. Lue lisää 

Tiedustelut ja varaukset pirjo@mielenhetki.fi tai 050-4137080/Pirjo.

Metsäkylpytyöpajat

Metsäkylpytyöpajoissa johdatan sinut aiempi luontokokemuksesi huomioiden Metsäkylvyn rauhoittavaan ja tasapainottavaan maailmaan ja saat eväitä tehdä Metsäkylpyharjoituksia myös omassa arjessasi. Työpajat toteutetaan Covid-19 tilantenne huomioiden  5-10 hengen pienryhmänä. Varmista siis paikkasi ajoissa. Tällä hetkellä ei ole suunnitteilla Metsäkylpy-työpajoja, mutta voit tilata työpajan ryhmällesi.

Metsäkylpy  alkeet -kurssi

Tämä kurssi on tarkoitettu erityisesti sinulle, joka haluat syventyä Metsäkylpy-menetelmään syvemmin oman hyvinvointisi tukena tai hyödyntää menetelmää omassa työssäsi. Lue lisää uudesta Metsäkylpy – alkeet -kurssista.

Metsäkylpyyn varustautuminen

Metsäkylpyyn kannattaa pukeutua aina hieman normaalia ulkoilua lämpimämmin, sillä Metsäkylvyssä emme liiku paljoa, vaan keskitymme rauhoittumaan ja aistimaan luontoa erilaisten harjoitusten kautta. Saatamme myös istua tai maata maassa ohuen patjan päällä. Patjat on varattu järjestäjän toimesta, mutta omankin istuinalustan voi halutessaan ottaa mukaan.

Metsäkylpyyn osallistujia ei ole vakuutettu erikseen Mielen Hetken puolesta. Mikäli koet tarvitsevasi vakuutusta, huolehdithan, että vapaa-ajan- tai tapaturmavakuutuksesi on voimassa. Liikumme turvallisessa maastossa ja ammattitaitoinen ohjaaja huolehtii sinusta, mutta osallistut harjoituksiin omalla vastuullasi.