Metsäkylpy on voimaannuttava tapa tukea työyhteisön hyvinvointia ja yhteenkuuluvuutta.

Metsäkylpy on ohjattu luontokokemus, jossa keskitytään kehon ja mielen palautumiseen ja voimaantumiseen luonnon keskellä. Metsäkylvyssä metsän rauhoittavaa ja kehon stressijärjestelmää tasapainottavaa vaikutusta tehostetaan erilaisin aisti- ja tietoisen läsnäolon harjoitteiden avulla vahvistaen näin samalla kehon omaa luontaista vastustuskykyä. Harjoitteet toteutetaan ohjaajan ohjeiden mukaan hiljaisuudessa pysähtyen kuuntelemaan omaa kehoa ja aistimaan ympäröivää luontoa. Metsäkylpy lisää tutkitusti keskittymiskykyä, luovuutta, palautumista ja myönteisen energisyyden kokemuksia.

Hiljaa oleminen oli kokemus jo itsessään. Metsän ja luonnon aisti aivan erilaisella tavalla kun siihen keskittyi. Erilainen ohjelma tiimipäivään, porukka tykkäsi kovasti. Aika voisi olla pidempikin, erityisesti jos paikkana on vastaava upea maisemakohde kuin meillä. -Minna Hanski, Alva

HUOM! Yritystoimintani on loppunut toistaiseksi

Metsäkylpyohjaus tyhy- tai virkistyspäivään

Metsäkylpyohjaus sopii erinomaisesti työyhteisön tyhy- tai virkistyspäivään. Metsäkylpyohjaus alkaen 1,5h sisältää ohjeistuksen ja siirtymisen metsään, n. 1h mittaisen Metsäkylpyohjauksen sekä loppukeskustelun Metsäkylvyn aikana heränneistä ajatuksista ja kokemuksista. Peräkkäisten ryhmien kohdalla aikataulua on halutessanne mahdollista myös tiivistää yhteisellä ohjeistuksella ja loppukeskustelulla. Jokaisen Metsäkylvyn ohjaan aina ammattitaidolla kyseisen ryhmän aiemmat luontokokemukset huomioiden. Metsäkylvystä saatte mukaanne aina myös muutamia vinkkejä menetelmän käyttöön omassa arjessanne.

Metsäkylpyohjaus voidaan toteuttaa missä tahansa haluamassanne metsässä (toki metsänomistajan luvalla) tai esim. yhteistyökumppaneitteni Scandic Laajavuoren, Juhlatalo Juurikkasaaren, Toppalan lomamökkien tai Jääskelän tilan läheisyydessä, jolloin voitte halutessanne ottaa Metsäkylvyn yhteyteen heiltä myös muita palveluja, kuten ruokailun tai saunan tai vaikka pakohuonepelin

Ryhmäkoon voitte määritellä itse 2-12 hengen väliltä. Mikäli teitä on enemmän tai haluatte pitää ryhmän pienempänä, porukka voidaan jakaa kahteen tai useampaan peräkkäiseen ryhmään. Hinta määräytyy ryhmäkoon, ryhmien lukumäärän ja mahdollisten muiden toiveidenne mukaan. Isommalle porukalle Metsäkylpyohjaus on mahdollista toteuttaa myös Metsäkylpyohjaajiemme yhteistyöverkoston avulla useampana samanaikaisena pienryhmänä.

Metsäkylpyohjausta voidaan toteuttaa ympäri vuoden. Metsä tarjoaa eri vuodenaikoina ja sääolosuhteissa aina erilaisen mutta kiehtovan ympäristön rauhoittumiselle myös talven pimeimpään aikaan. Pakkasraja Metsäkylvylle on -10 astetta ja kovan pakkasen tai rankkasateen/ukkoskuuron sattuessa kohdalle Metsäkylpy-ohjelma voidaan siirtää myös sisätiloihin.

Metsäkylpyohjaus 90min

Metsäkylpyohjaus 90 min. sisältää lyhyen alustuksen metsän terveysvaikutuksista, n. 1h Metsäkylpyohjauksen sekä loppukeskustelun Metsäkylvyn aikana heränneistä ajatuksista ja kokemuksista. Lisäksi saatte mukaanne muutamia vinkkejä menetelmän käyttöön omassa arjessanne.

Hinta alkaen 30€/hlö + alv.24%
2. ja useampi ryhmä samalle seurueelle peräkkäin samassa maastossa -25% 1. ryhmän hinnasta

“Osallistujia oli pieni porukka, mutta yhteinen tekeminen, yhteiset kokemukset lujittavat tiimiä. Osallistujat tykkäsivät, synnytti iloa ja yhteisiä muistoja.” -Birgitta Siitari, Scandic Jyväskylä Station

Metsäkylpy työhyvinvoinnissa 3 h

Metsäkylpy työhyvinvoinnissa 2-3h tapaaminen sisältää 90 min. Metsäkylpyohjauksen ohjelman lisäksi alustuksen haluamastanne työyhteisönne hyvinvointia tukevasta teemasta sekä pidemmän Metsäkylvyn lisäksi lyhyempiä Metsäkylpy- ja lasnäoloharjoitteita, joita voitte käyttää myös omassa arjessanne tukemaan työyhteisönne hyvinvointia. Ohjausten keskiössä on pysähtyminen ja läsnäolo metsäluonnossa tapaamisen teeman ympärillä.

Hinta alkaen 50€/hlö + alv. 24%

Metsäkylpy työhyvinvoinnissa 2 x 2,5 h

Metsäkylpy työhyvinvoinnissa -valmennus koostuu 2 x 2,5h tapaamisesta. Valmennus tarjoaa työkaluja, tukea ja ymmärrystä oman ja työyhteisön hyvinvoinnille ja stressin lievittämiselle sekä Metsäkylpy-menetelmän käyttöön hyvinvointia tukemassa.

1. kerta: Pysähtyminen itseen, tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista, hyvinvointia ja palautumista itsellemme.

2. kerta: Me yhdessä, me-henki ja yhteisöllisyys, hyvinvointi ja läsnäolo yhdessä.

Ohjausten keskiössä on pysähtyminen ja läsnäolo metsäluonnossa tapaamisen teeman ympärillä ja saatte valmennuksesta mukaanne Metsäkylpy- ja läsnäoloharjoitteita tukemaan työyhteisönne hyvinvointia arjessa.

Hinta alk. 80€/hlö + alv.24%. Mahdollisuus myös useampaan tapaamiskertaan.

Huom! Hinnat eivät sisällä mahdollista tarjoilua tai tilavuokraa (esim. kota) Metsäkylvyissä max. ryhmäkoko on 12 hlö. Isommalle porukalle Metsäkylpy voidaan järjestää useampana pienryhmänä.

Pyydä tarjous työyhteisöllesi pirjo@mielenhetki.fi tai 050-4137080