Kun syksyn pimeys ei enää olekaan yhtä pimeää

Kun syksyn pimeys ei enää olekaan yhtä pimeää

Edellisessä Blogi-postauksessani paljastin sinulle omiin kokemuksiini perustuen teoriani siitä, mitkä asiat pimeyden lisäksi saattavat vaikuttaa suomalaisten niin yleisesti kokeman syys- tai kaamosväsymykseen. Lupasin paljastaa sinulle myös, kuinka näihin teorioihin johtaneet oivallukset ovat vaikuttaneet omaan elämääni. Nämä oivallukset ovat olleet minulle itselleni hyvinkin merkittäviä ja silmiä avaavia ja jopa mullistaneet täysin suhtautumiseni ja jaksamiseni syksyn pimeimpään loska-aikaan. Tämän kokemuksen siivittämänä, haluan tuoda lisää energiaa sinunkin syksyysi.

Jos et lukenut edellistä postaustani, niin voit lukea sen täältä: Uusia näkökulmia kaamosväsymykseen

Kerroin edellisessä postauksessani, että alkusyksy meni minulla usein suorittaessa liikaa ja päivittäinen palautuminen unohtui kokonaan. Olihan alla juuri kesäloma, jolloin minulla oli ollut reilusti aikaa palautumiselle. Innostuksen huumassani en muistanut, että eihän se riitä, vaan palautua täytyy joka päivä. Kunnes sitten eräänä syksynä syyslomalla kehoni pisti pelin poikki ja pakotti minut pysähtymään. Tuosta pysähtymisestä seurasi kuitenkin paljon hyvää, sillä se ja sen myötä alkanut muutosprosessini opintoineen opetti minut pysähtymään ja antamaan aikaa palautumiselle arjessa päivittäin.

Suurin oivallus pysähtymiseen ja päivittäiseen palautumiseen tuli Metsäkylpyohjaaja-opintojen kautta. Vaikka noiden opintojen alussa olin alussa hyvinkin skeptinen sen suhteen, miten Metsäkylpy toimii minulla, niin Metsäkylpyharjoitteiden myötä opin lopulta pysähtymään metsässä itseni ja luonnon äärelle. Ja harjoittelun myötä tuosta tavasta tuli itselleni erittäin luonnollinen ja tehokas päivittäisen palautumisen muoto, joka on antanut minulle hurjasti energiaa myös tämän haastavan ajan keskellä. Metsäkylpy on myös helppo toteuttaa arjessa, sillä jos ei aina jaksa lähteä metsään asti, sen voi tehdä myös puistossa, omalla pihalla, terassilla tai jopa sisällä.

Toinen suuri oivallus, jonka Metsäkylvyn kautta olen saanut, on se, että luonnon kauneus ei häviä minnekään syksyn pimetessä ja lehtien pudotessa puusta. Enää en jää sisälle loka-marraskuun loska-aikaan, vaan lähden keräämään voimia ja palautumaan pimeään metsään otsalampun kanssa. Metsä on aikaisemmista käsityksistäni poiketen erittäin kaunis ja väririkas myös silloin. Kuulas tähtitaivas pimeässä kosteassa metsässä, sadepisaroiden kimallus katajien oksilla, lehdettömien puiden jäkäläkukat otsalampun valossa, niissä on jotain selittämätöntä taikaa. Kauneutta ja rauhaa, jota ei voi sanoin kuvailla. Jollain selittämättömällä tavalla olen olen tämän prosessin aikana jopa oppinut rakastamaan tuota pimeää loka-marraskuun aikaa, jota ennen niin inhosin. Pimeästä metsästä on tullut minulle rauhan tyyssija, paikka jossa tankata energiaa noina pimeinä kuukausina. Eikä tuo aika tunnu enää niin pimeältä, ankealta ja pitkältä kuin se tuntui aiemmin. 

Näitä oivalluksia ja niiden myötä tulevaa energiaa ja valoa haluan jakaa asiakkaitteni kanssa. Metsäkylpyohjaajana olen saanut ilon saatella asiakkaita metsän kauneuden ja rauhan keskelle. Metsän rauhoittavan ja palauttavan voiman ovat Metsäkylvyn kautta löytäneet sekä metsää ennen pelänneet että siellä aiemmin paljonkin liikkuneet asiakkaat. Moni on havahtunut Metsäkylvyssä siihen, kuinka kiireinen ja stressaantunut oikeasti on ja kuinka hyvältä pysähtyminen luonnon äärelle tuntuu, oppinut näkemään luonnon kauneuden aivan uudella tavalla ja löytänyt oman suhteensa luontoon. Ohjatussa Metsäkylvyssä myös pimeä metsä on koettu turvalliseksi ja erityisen rauhoittavaksi ympäristöksi.

Aloitan 10.9. Metsäkylpykurssin, jossa pääset yksittäistä Metsäkylpyä syvemmälle Metsäkylvyn maailmaan. Tule mukaan muuttamaan omaa suhtautumistasi syksyn tuloon! Otan näillä näkymin tämän hetken Koronatilanteen vuoksi kurssille vain kuusi osallistujaa, jolloin turvavälien pitäminen luonnosssa onnistuu helposti. Kurssilla keskitymme erityisesti Metsäkylpyyn syksyn ja pimenevien iltojen näkökulmasta, mutta myös Metsäkylpyyn arjen keskellä ja Metsäkylvyn terveysvaikutuksiin. Käy tutustumassa lisää TÄÄLTÄ 

Syksyn pimeitä odotellen, Pirjo 😊

         

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Related Posts